Asuntosijoittaminen - Suoraan asuntoihin vai kiinteistösijoitusyhtiön kautta?

Asuntosijoittaminen - Suoraan asuntoihin vai kiinteistösijoitusyhtiön kautta?

Asuntosijoittaminen kiinnostaa ja on hyvä tapa aloittaa sijoittaminen. Asuntoihin ja kiinteistöihin voi sijoittaa joko suoraan tai sijoittamalla kiinteistösijoitusyhtiön osakkeisiin. Molemmissa on omat puolensa.

Lue artikkelista lisää asuntosijoittamisen tyylien eroista ja mahdollisuuksista.

Kauppalehti: "Asuntosijoittaja peruutti annin, mutta ei jää tuleen makaamaan"

Kauppalehti kirjoitti 1.7.2018 Huhtanen Capitalin tulevaisuuden suunnitelmista:

"Asuntosijoittaja Huhtanen Capital peruutti antinsa viime keskiviikkona, mutta se ei aio jäädä tuleen makaamaan.

Kiinteistösijoitusyhtiön toimitusjohtaja Juha-Matti Huhtanen kertoo, että käyttöön otetaan suunnitelma B. Sijoitusasuntokantaa kasvatetaan suunnitellusti.

”Anti ei mennyt putkeen, mutta se harmitti vain päivän verran. Seuraavaksi viemme maaliin 316 asunnon kaupan ja siinä yhteydessä maksamme 13,8 miljoonaa euroa varainsiirtoveroineen”, Huhtanen kertoo."

Lue Kauppalehden koko artikkeli täältä ja tiedotteemme eilen toteutuneesta 316 asunnon kaupasta Kruunuasunnot Oy:ltä.

Huhtanen Capital osti 316 asuntoa Kruunuasunnoilta

Huhtanen Capital on toteuttanut Kruunuasunnot Oy:ltä ostamansa 316 asunnon kaupan. Omistus siirtyi Huhtanen Capital Oy:lle 2.7.2018. Asunnot ovat valmiiksi vuokrattuina. Kauppa ei vaikuta siirtyvien asuntojen asukkaiden asemaan. Kaupan myötä Huhtanen Capitalin asuntoportfolio kasvaa 766 asuinhuoneistoon. 

Huhtanen Capital etenee kasvussaan seuraavaan vaiheeseen, joka pitää sisällään aikaisemmin kerrotun pääomarakenteen virtaviivaistamisen syksyn 2018 aikana.

Juha-Matti Huhtanen
toimitusjohtaja
Huhtanen Capital Oy

Huhtanen Capitalin osakeanti peruttu ja maksetut merkinnät palautetaan sijoittajille

Huhtanen Capital Oy tiedotti torstaina 21.6.2018 osakeannin merkintäajan jatkamisesta ja merkintöjen vastaanottamisen väliaikaisesta keskeyttämisestä esitteen täydentämiseksi uusilla pääomarakenteensa uudelleenjärjestelyä koskevilla tiedoilla.

Yhtiö muutti alkuperäistä esitteessä kuvattua rahoitussuunnitelmaansa ja päätyi laajempaan rahoitusjärjestelyratkaisuun osana pääomarakenteensa vaiheittaista uudistamista. Osakeanti ei ollut saavuttanut sille asetettua tavoitetta alkuperäisen merkintäajan sisällä ja Yhtiö käynnisti pääomarakenteensa ja rahoituksen järjestämisen muilla tavoin. Vaihtoehtoisista kokonaisuuksista valitaan parhaillaan yhtiön kannalta parasta mahdollista, ja näiden arvioinnin perusteella yhtiö on päättänyt peruuttaa osakeannin tässä vaiheessa kokonaisuudessaan. Yhtiö uskoo tämän olevan paras vaihtoehto yhtiölle.

Osakeannissa annetut osakemerkinnät mitätöidään ja sijoittajan maksama merkintähinta palautetaan osakkeita merkinneille annin ehtojen mukaisesti. Merkintähinta palautetaan merkitsijälle arviolta viiden (5) pankkipäivän kuluttua, eli arviolta 5.7.2018, merkintäsitoumuksessa ilmoitetulle pankkitilille. Mikäli merkitsijän pankkitili on eri rahalaitoksessa kuin merkintöjä vastaanottaneen Invesdorin, palautettavat varat maksetaan suomalaiselle pankkitilille rahalaitosten välisen maksuliikenteen aikataulun mukaisesti arviolta viimeistään kaksi (2) pankkipäivää myöhemmin. Palautettaville varoille ei makseta korkoa.

Huhtanen Capital kiittää osakeantiin osallistuneita luottamuksesta yhtiötä kohtaan.

Parhain terveisin,

Juha-Matti Huhtanen
Toimitusjohtaja
Huhtanen Capital Oy