Piensijoittajakin voi löytää kannattavia sijoitusasuntoja

Epävakaat taloudelliset ajat sekä markkinoiden heikko ennustettavuus, ovat ajaneet sijoittajia etsimään uusia tuottomahdollisuuksia vaihtoehtoisista sijoitusmenetelmistä pörssin sijaan. Esimerkiksi joukkorahoitteiset yrityslainat, start-up -sijoitukset sekä asuntosijoittaminen ovat kaikki kasvattaneet suosiotaan sijoittajien portfolioissa viimeisen vuoden aikana.

Asuntosijoittamisessa ihmisten lisääntynyt kiinnostus toimialaan on käsin kosketeltavissa. Tämä johtaa siihen, että kilpailu asunnoista kasvaa ja yksittäisen piensijoittajan on haasteellista löytää tuottavia kohteita julkisesta markkinasta (mm. Oikotie, Etuovi jne.). Miten yksittäinen piensijoittaja sitten pystyy sijoittamaan asuntoihin kiristyvässä markkinassa omasta tuottotavoitteesta tinkimättä.

Parempaa tuottoa volyymiostajan kanssa

Asuntosijoittajan kannattaa tuijottaa vaakakupissa tuottoja ja kuluja, ja työntää oman asunnon ostamiseen liittyvät tunteet taustalle. Yksi hyvä vaihtoehto löytää parempaa tuottoa on tehdä yhteistyötä volyymiostajan kanssa. Molemmat osapuolet hyötyvät, koska tukkuostaja pienentää omaa kauppahintaansa ja piensijoittaja saa markkinahintaa edullisemman kohteen usein jo valmiiksi vuokrattuna. Ammattiostajat ovat myös jo valmiiksi tutustuneet kohteen vaatimiin remontteihin, muihin kuluihin ja talouteen.

Huhtanen Capital ostaa isompia kohteita. Yleensä ostamme koko kerrostalon kerralla. Kasvutavoitteemme on n. 300 asuntoa vuodelle 2016, joten uudet asuntosijoittajat ovat tervetulleita keskustelemaan kanssamme. Joukosta löytyy erilaisiin sijoitusstrategioihin sopivia kohteita. Asuntosalkussamme tulee olemaan niin uudiskohteita, remontoitaviakin huoneistoja sekä valmiiksi vuokrattuja asuntoja.