Digitalisaatio laskee transaktiokustannuksia ja luo uusia markkinoita

Rakastan kustannustehokkaita digitaalisia palveluita! Ne muuttavat tapaamme toimia, lisäävät tuottavuutta ja vähentävät transaktiokustannuksia. Näemme koko ajan uusia palveluita, jotka muokkaavat markkinoita. Uber muokkaa taksibisnestä uudella liiketoimintamallilla ja applikaatioksi muutetulla palvelulla. AirBnB tarjoaa myyntikanavan ja tekee jokaisesta majatalon omistajan, vaikka vain oman lomamatkan ajaksi. Monilla aloilla perinteisiä palveluja ei juurikaan enää löydy, kuten levykauppaa, matkatoimistoa tai pankin tiskipalveluja. Pienet yritykset voivat hankkia tarvitsemansa järjestelmät edullisesti ja tehokkaasti pilvipalveluina. Myös monet virallisista dokumenteista voi nyt allekirjoittamaan suoraan pankkitunnuksilla. Tässä vain kirsikat kakusta. Silti monella alalla mullistus, eli paljon puhuttu disruptio, on vasta edessä tai se saa jatkoa.

FinTech muokkaa sijoitus- ja finanssipalveluita

Seuraavana vuorossa on sijoitus- ja finanssipalvelut, eli FinTech. Siellä kuumin peruna on juuri nyt Blockchain, jolla voidaan varmistaa hajautetusti transaktiot eri osapuolien välillä. Erityisesti hyödyntämismahdollisuudet nähdään arvopaperikaupassa. Samaan aikaa, kun Blockchainille haetaan vielä uusia sovellutuksia, niin sijoituspalveluissa tapahtuu paljon muutakin ja perinteinen pankkitoiminta saa tuoreita kilpailijoita esimerkiksi joukkorahoituksesta.

Digitaalisiin palveluihin perustuvat sijoitusmuodot mahdollistavat uusia markkinoita pienien transaktiokustannusten ansiosta. Esimerkiksi yrityslainoihin on tullut ihan uusi markkinasegmentti, joka alkaa jo muutamien kymppien sijoittamisesta. Samalla esimerkiksi riskien hajautusta on mahdollista tehdä hyvin tehokkaasti myös pienessä mittakaavassa. Vaikka volyymit ovat vielä pienet, niin kustannusnäkökulmasta muutos vaikuttaa vääjäämättömältä.

Sanoista tekoihin - kokeilemme joukkorahoitusta

Huhtanen Capitalissa näimme tämän mahdollisuutena, jota ei voi jättää kokeilematta. Asuntosijoittaminen on pääomavaltainen ala, joten päätimme kokeilla joukkorahoitusta yrityslainan muodossa yhdessä Joutsen Rahoituksen kanssa. Yleensä haemme kohteillemme ns. väli- / siltarahoitusta, ja resurssien rajallisuuden takia olemme keskittyneet isompiin sijoittajiin kontaktiverkostossamme. Nyt päätimme kokeilla välirahoitukseen yrityslainaa joukkorahoitusalustan kautta ja esivaikutelma on hyvin positiivinen. Jo muutamassa päivässä olemme keränneet 70 k€, ilman outbound -myyntiä ja inbound -markkinointimmekin on vielä lähtökuopissa.

Jos haluat tutustua joukkorahoitusalustan kautta merkittävissä olevaan yrityslainaamme, niin kirjaudu Joutsen Rahoituksen markkinapaikkaan ja luo sijoitustili osoitteessa: https://www.joutsenrahoitus.fi/pages/sijoituspalvelut