Huhtanen Capital lisää omistuksiaan kasvukeskuksissa ja aloittaa osakeannin valmistelun

Huhtanen Capital on allekirjoittanut kauppakirjan yli 300 asunnon ostosta ja aloittaa samalla osakeannin valmistelun. Suuri osa nyt ostettavista asunnoista sijaitsee eteläisen Suomen elinvoimaisissa kaupungeissa.

”Asunnot vastaavat hyvin sijoituskriteereitämme.  Lähes kaikissa kohteissa on suoritettu peruskorjauksia vuosien varrella. Useassa kohteessa on käyttämätöntä rakennusoikeutta, mitä voimme hyödyntää tulevaisuudessa”, sanoo yhtiön investointi- ja myyntijohtaja Pekka Huttunen.

”Asuntosalkkumme on kokenut melkoisen muutoksen yhtiön perustamisen jälkeen. Viimeisen vuoden aikana liiketoiminnan ja salkun kehittämisen eteen tehty työ saadaan hiljalleen muutettua euroiksi. Vielä emme voi sanoa, että valmista tuli. Salkku ja yhtiö eivät missään nimessä ole lopullisessa muodossaan ja työ jatkuu. Kasvuyhtiönä investoimme kassavirran mahdollisimman nopeasti sekä käytämme sitä yhtiön kehittämiseen”, sanoo Huhtanen Capitalin toimitusjohtaja Juha-Matti Huhtanen.

Huhtanen Capital aloittaa osakeannin valmistelun

Huhtanen Capital saavuttaa kaupalla asettamansa 800 sijoitusasunnon tavoitteen ja aloittaa osakeannin valmistelun. Annin tavoitteena on kerätä uutta pääomaa ja kasvattaa sen myötä yhtiön sijoitusasuntokantaa edelleen. Osakeannin ajankohdaksi on suunniteltu loppukevät ja alkukesä.

”Asuntosalkun osto vaikuttaa merkittävästi liikevaihtomme kasvuun ja tuloksen paranemiseen. Salkku tasapainottaa nykyistä salkkua ja nostaa yhtiön uudelle tasolle. Osakeanti alentaisi rahoituskustannuksia huomattavasti ja nykyisellä henkilöstömäärällä pystymme kasvattamaan kiinteistöportfoliota jatkossa lisäämättä henkilöstökuluja ja muita liiketoiminnan kuluja. Odotettavissa on myös, että annin seurauksena osakkeenomistajien määrän kasvu lisää osakkeittemme likviditeettiä”, sanoo Huhtanen Capitalin talousjohtaja Christer Schoultz.

Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.