Lahden yrittäjille avautuu ainutlaatuinen asumis- ja työympäristöpalvelu Hennalaan

Kiinteistösijoitusyhtiö Huhtanen Capital on solminut Hennalan kasarmien vuokrasopimuksen toimistohotellin ylläpidosta Business Center Papulan ja kalustettuja koteja vuokraavan Yövy.fi:n kanssa. Yrittäjille tarkoitettu ainutlaatuinen konsepti yhdistää asumispalvelut ja yhteisöllisen työympäristön. Palvelun on tarkoitus avautua toukokuun aikana.

Kiinteistö Oy Lahden Hennalan Luutnantti ja yksi kerros Kiinteistö Oy Lahden Hennalan Kenraalista muuttuu nykyaikaiseksi ja yhteisölliseksi työympäristöksi, jossa voi tehdä etätöitä tai vuokrata toimistotilaa. Niin sanottuun coworking-konseptiin kuuluu toimistohuoneiden lisäksi erilaisia työskentelytiloja sekä virtuaalitoimiston palveluita.

”Tavoitteena on nostaa alueen vetovoimaisuutta. Coworking-konsepti vastasi näkemystämme siitä, miten halusimme Hennalan aluetta kehittää. Olemmekin erittäin tyytyväisiä, että löysimme sopivan yhteistyökumppanin tiloihin”, sanoo Huhtanen Capitalin projektijohtaja Mika Nopanen.

Coworking ja majoituspalvelut saman katon alla on uusi konsepti maailmalla

Kiinteistö Oy Lahden Hennalan Kenraalista on toimistohotellin lisäksi vuokrattu majoituskäyttöön kaksi kerrosta. Rakennukseen tulee valmiiksi kalustettuja asuntoja Yövy.fi-palvelun kautta lyhyt- tai pidempiaikaiseen tarpeeseen. Asunnot sopivat erityisesti yrityksille, tilapäisasunnon tarpeessa oleville sekä matkailijoille.

”Hennalan vanha historiallinen miljöö, coworking ja asumispalvelut yhdessä tuovat Lahden yrittäjille jotain aivan ainutlaatuista. Coworking ja majoituspalvelut saman katon alla on uusi konsepti maailmalla, ja Lahti on nyt trendin näyttäjänä Suomessa”, sanoo Business Center Papulan markkinointipäällikkö Noora Blomqvist.

Rakennukset ovat osittain suojeltuja, joten niiden ulkonäkö sekä tunnelma sisätiloissa säilyy valoisana ja avarana. Rakennukset peruskorjataan ja niihin rakennetaan nykyaikaisten vaatimukset mukaiset ilmastointiratkaisut ja internetyhteydet.

Alkuaan rakennuksissa on ollut 12 asuntoa tarkka-ampujarykmentin nuoremmille, naimattomille upseereille. Vuosina 1918–1919 niistä löytyi vankileirin toimisto ja 1920-luvulta alkaen upseerien asuinrakennus. Vuonna 1987 niissä aloitti oppilasasuntola ja vuodesta 2006 alkaen rakennukset olivat jonkin aikaa toimistokäytössä.