Asunnot sijoittajan portfoliossa - Toimitusjohtajan katsaus 01/2017

Epävakaat taloudelliset ajat sekä markkinan heikko ennustettavuus, ovat ajaneet sijoittajia etsimään uusia tuottomahdollisuuksia vaihtoehtoisista sijoitusmenetelmistä pörssin sijaan. Mm. vertais- ja yrityslainat, start-up sijoitukset sekä asuntosijoittaminen ovat kaikki kasvattaneet osuuttaan sijoittajien portfolioissa viimeisen vuoden aikana.

Itse toimimme asuntosijoitusalalla ja ihmisten lisääntynyt kiinnostus toimialaan on käsin kosketeltavissa. Tämä johtaa siihen, että kilpailu sijoitusasunnoista kasvaa ja yksittäisen piensijoittajan on haasteellista löytää tuottavia kohteita julkisesta markkinasta (mm. Oikotie, Etuovi jne). Ellei tarjousta pysty jättämään välittömästi, järkevän kohteen tultua myyntiin, se on hetkessä mennyt ja sijoittaja jää jälleen kerran nuolemaan näppejään. Miten yksittäinen piensijoittaja sitten pystyisi sijoittamaan asuntoihin kiristyvässä markkinassa, omasta tuottotavoitteestaan tinkimättä? Mielestäni helpoin vaihtoehto on tehdä yhteistyötä tukkuostajan kanssa. Olemme itse myyneet lukuisia yksittäisiä asuntoja omien tukkukauppojemme yhteydessä ja yhteistyö on ollut poikkeuksetta hyvin hedelmällistä. Molemmat osapuolet hyötyvät, koska tukkuostaja pienentää omaa kauppahintaansa ja piensijoittaja saa markkinahintaa edullisemman kohteen, kun ostetaan suuri määrä asuntoja kerralla.

Miten sitten pääset tekemään yhteistyötä tukkuostajan kanssa? Ottamalla rohkeasti yhteyttä ja liittymällä meidän sijoittajarinkiin. Aiomme nostaa asunto-omistustemme määrän noin kahdeksaansataan (800), joten uudet sijoittajat ovat tervetulleita keskustelemaan kanssamme. Uskon, että jokaisen sijoitustrategiaan tulee löytymään sopivia kohteita, joita joko ostetaan yhdessä tai myymme eteenpäin. Asuntosalkussamme tulee tulevaisuudessa olemaan entistä enemmmän uudiskohteita, mutta myös remontoitaviakin huoneistoja sekä kaikkea niiden väliltä. Sovitaan tapaaminen ja keskustellaan lisää mahdollisista yhteistyövaihtoehdoista.

Juha Matti Huhtanen

Toimitusjohtaja

Huhtanen Capital Oy