Kasvustrategiaa toteuttamassa - Toimitusjohtajan katsaus 12/2017

Saimme syksyllä toteutetussa osakeannissa uusia omistajia, jotka ovat näin päässeet mukaan kasvutarinaamme. Meitä osakkeenomistajia on jo yli sata, ja osakkeella voi käydä kauppaa listaamattomien yhtiöiden kauppapaikalla Privanetissa (www.privanet.fi). Tarjousten perusteella näyttää, että ostajia olisi liikkeellä enemmän kuin myyjiä.

Samankaltainen kysyntätilanne vallitsee edelleen asuntomarkkinoilla, vaikka vaaran merkkejä on ilmaantunut lähinnä länsinaapurista. Tukholmassa asuntojen hinnat ovat olleet laskussa pitkän ja jyrkän nousun jälkeen. Suomessa tilanne asuntomarkkinoilla on pysynyt vakaana. Kasvukeskuksissa hinnat ovat olleet edelleen nousussa, haja-asutusalueilla suunta on päinvastainen.

Asuntosijoittamisen kannalta markkinatilanne vaatii entistä tarkempaa kohteiden valikointia, mikä korostaa asiantuntijuuden merkitystä. Siitä syystä olemme erittäin tyytyväisiä, että olemme löytäneet riveihimme uusia osaajia tekemään arvokasta työtä kasvustrategiamme eteen.

Pekka Huttunen ja Christer Schoultz tuovat yhtiöön kokemusta ja sijoitusosaamista, mikä auttaa meitä etenemään kohti tavoitteitamme omistaja-arvon kasvattamisessa. Pekka on aiemmin tehnyt töitä kiinteistösijoittamisen parissa Aberdeenilla ja Capmanilla. Christerillä on laaja pankki- ja sijoituspuolen kokemus.

Yrittäjä tarvitsee menestyäkseen ympärilleen vahvan joukkueen, ja sellainen meillä alkaa olla nyt kasassa. Yrittäjävetoisuus ja omistajuus velvoittavat meistä jokaista tekemään parhaansa, sillä lähtökohtana on tehdä sijoitukset aina kannattavasti.

Olemme onnistuneet kasvattamaan asuntokantaamme tavoitteiden mukaisesti valikoimalla kohteet tarkasti ja tekemällä tarvittaessa nopeita päätöksiä. Ketteryys ja uudenlaiset ratkaisut kuuluvat ominaispiirteisiimme. Lahden Hennalan varuskunta-alueelta ostimme kolme kasarmirakennusta, joista kehitetään asuntojen lisäksi tiloja start-up -keskukselle ja väliaikaismajoitukseen.

Ensi vuonna pyrimme nostamaan sijoitustemme määrän xxx asuntoon markkinatilanteesta riippumatta. Hyville kohteille löytyy aina kysyntää, ja asuntomarkkinoiden käänne tarjoaisi myös uusia ostotilaisuuksia. Vuoteen 2020 mennessä toteutamme kasvustrategiaamme siten, että olemme valmiita listautumaan pörssin First North -listalle.

Juha-Matti Huhtanen

Toimitusjohtaja

Huhtanen Capital Oy