Huhtanen etenee yhä nopeammin - Toimitusjohtajan katsaus 01/2018

Huhtanen Capital syntyi vuonna 2013 halusta tarjota kiinteistösijoittamista kaikille ilman korkeita palkkioita. Yhtiö aikoo kasvaa alaa uudistavaksi pörssiyhtiöksi.

Yhtiön keskeisin tavoite on omistaja-arvon kasvattaminen. Yhtiö moninkertaistaa oman pääoman laadukkailla ja kooltaan kasvavilla kiinteistöhankinnoilla sekä listautumalla pörssiin muutaman vuoden kuluessa.

Huhtanen Capital on kiinteistösijoitusyhtiö, joka ostaa, myy ja vuokraa asuntoja sekä tarjoaa uudenlaisia asumisen palveluita. Yhtiö tarjoaa turvallisen ja yrittäjähenkisen tavan sijoittaa asuntoihin helposti ja osaavasti. Huhtanen Capital murtaa vuokramarkkinoiden ja asuntosijoittamisen perinteitä tarjoamalla uusia asiakaslähtöisiä palveluja, joita voidaan monistaa myös kansainvälisille markkinoille.

Huhtanen Capital sai syksyn 2017 osakeannissa 80 uutta osakkeenomistajaa. Yhtiö luopui samalla hallinnointiliiketoiminnasta. Finanssivalvonta antoi loppuvuodesta päätöksen, jossa se katsoo Huhtanen Capitalin kiinteistösijoitusyhtiöksi, eikä vaihtoehtosijoitusrahastoksi. Päätös oli yritykselle myönteinen, ja on yhdenmukainen yrityksen oman aikaisemman tulkinnan kanssa. Katsantokaudella vahvistetiin yrityksen hallintoa palkkaamalla uusi investointijohtaja, sekä talous- ja rahoitusjohtaja.

Yhtiö on panostanut entistä enemmän kiinteistökohteiden laatuun ja uudiskohteiden painotus on kasvanut. Viime vuoden merkittävimpiä ostokohteita olivat Tampereen Niemenrannassa sijaitseva asuinkerrostalo ja Hämeenlinnassa sijaitseva rivitaloyhtiö. Loppuvuodesta Huhtanen Capital osti Lahden Hennalan kasarmialueelta kolme rakennusta, joihin kunnostetaan asuntoja ja startup-keskus. Kahden kohteen peruskorjaukset aloitettiin Malmilla ja Riihimäellä. Lisäksi suunniteltiin isompia hankekokonaisuuksia, joiden positiivinen tulosvaikutus realisoituu tulevaisuudessa.

Vuonna 2018 Huhtanen Capital keskittyy uuden strategian mukaisesti puhtaasti kiinteistösijoittamiseen ja modulaarisiin asumisen ratkaisuihin. Yhtiö on panostanut voimakkaasti toimintojen automatisointiin ja raportoinnin kehittämiseen, mikä näkyy tulevaisuudessa kannattavuudessa.

Juha Matti Huhtanen

Toimitusjohtaja

Huhtanen Capital Oy