Lahden Hennalan varuskunta-alueelle suunnitteilla asuntoja ja startup-keskus

Asuntosijoittamiseen ja uudenlaisiin asumisen ratkaisuihin keskittyvä Huhtanen Capital ostaa Lahden Hennalan varuskunta-alueelta kolme kasarmirakennusta. 

Hennalan varuskunta-alueelle on suunnitteillastartup-keskus

Hennalan varuskunta-alueelle on suunnitteillastartup-keskus

Huhtanen Capital suunnittelee kunnostavansa rakennuksiin asuntoja ja perustavansa startup-keskuksen. Hankkeen arvo on kokonaisuudessaan noin 12-14 miljoonaa euroa.

Varuskunta-alueella sijaitsee noin kolmekymmentä kasarmirakennusta, jotka ovat valmistuneet 1900-luvun alussa Venäjän vallan aikana. Rakennuksille on etsitty sopivaa käyttötarkoitusta sen jälkeen, kun puolustusvoimien toiminta alueella päättyi vuoden 2014 lopussa.

Kaupan kohteena on kolme kasarmia, joiden kerrosalat ovat yhteensä 4240 neliömetriä. Rakennuksissa on eri aikakausilla asunut upseereita ja nuoria naimattomia tarkka-ampujia. Lisäksi niissä on toiminut vankileirin toimisto ja sotilaslääketieteen sekä kenttälääkinnän esikunnat.

”Yrittäjävetoisena yhtiönä näemme alueen kehittämisessä paljon mahdollisuuksia. Tavoitteenamme on nostaa alueen vetovoimaisuutta nykyaikaisilla asumis- ja toimitilaratkaisuilla, joiden toteutusvaihtoehtoja on tarkoitus etsiä yhteistyössä Lahden kaupungin kanssa”, sanoo Huhtanen Capitalin toimitusjohtaja Juha-Matti Huhtanen.

Kasarmirakennuksiin on suunnitteilla pääasiassa yksiöitä ja kaksioita sekä pieniä perheasuntoja. Osaa asunnoista on suunniteltu hyödynnettäväksi lyhytaikaisiin asumistarpeisiin. Asuntojen lisäksi yhteen kasarmirakennukseen suunnitellaan startup-keskusta.

”Uskomme, että alue houkuttelee erikoisuudellaan ja erityisesti pienille asunnoille on kysyntää. Yrittäminen on ydinosaamistamme ja haluamme tuoda sen näkyviin myös Hennalassa antamalla oman kehityspanoksemme alueen startup-yrittäjien käyttöön”, jatkaa Huhtanen.

Kuvat:

https://kaikuhelsinki.kuvat.fi/kuvat/Huhtanen+Capital/Hennalan+varuskunta-alue/